PAVLOVA TORT (e. beseetort)

Mimm
Kokaõpilane
2008-07-03 21:43:59
Mina sain ka valmis. Nii, nii maitsev tort.

Käsitöö ja kokkamine, need on minu lemmiktegevused :D

Kardemon
Abikokk
2008-07-03 23:13:21
Mimm:
nii kõrge ja kuidagi vormikas... kuidas sa selle saavutasid? ise pole teinud aga olen söönud... sellised madalamad on justkui varem nähtud.... või ma eksin?!

http://kardemon.blogspot.com

Mimm
Kokaõpilane
2008-07-04 12:09:28
Kardemon:
Mimm:
nii kõrge ja kuidagi vormikas... kuidas sa selle saavutasid? ise pole teinud aga olen söönud... sellised madalamad on justkui varem nähtud.... või ma eksin?!
Aitäh kiitmast! :) Tegin seda torti esimest korda. Kasutasin toredast blogist http://qsti.blogspot.com/2008/03/pavlova.html leitud retsepti, aga tegin mõned oma muudatused. Koostisainetena kasutasin: . 2 munavalget . näpuotsaga soola . 100 g tuhksuhkrut . vaniljesuhkrut . 1 tl maisitärklist . 1 tl sidrunimahla Vahustasin 3. min. munavalgeid, kuhu lisasin pisut soola. Seejärel lisasin vähehaaval, edasi vahustades, tuhksuhkru + sidrunimahl + maisitärklis. Vahustasin veel natukene. Joonistasin küpsetuspaberi peale 23 cm ringi ja tõstsin munavalgevahu ringi sisse ning ajasin ettevaatlikult labidaga laiali . Kraatrit keskele ei teinud. Silusin pealt lihtsalt siledaks. Küpsetasin 130 c kuumusega ahjus, 55 minutit ja beseepõhi oligi valmis. Hiljem kaunistasin ricotta- ja vahukoorevahuga ning värskete oma aia maasikatega. Järgmine kord proovin kasutada vahukoore- ja kohupiimavahtu.

Käsitöö ja kokkamine, need on minu lemmiktegevused :D

Vandiste
Abikokk
2008-07-08 10:57:43
Pilt lapsele sünnipäevaks tehtud kandilisest Pavlovast (Nigella versioon, jälle :))
Kiilike
Abikokk
2008-07-09 00:00:05
avastasin, et olen küll pavlova teinud kui märku pole andnudki. vahelduva eduga on see meie peres lemmik magustoit - kerge teha,lihtne, suht kiire ja mitte liiga magus.

kiilikese köögikatsetused

Katja
Abikokk
2008-07-10 09:28:14
see koostegemine innustas mindki pavlovat ära proovima. kartsin alguses, et hirm-keeruline ja niikuinii ei tule välja... vana pliit ja niikuinii kõrbeb ära jne.. aga tegelikult tuli päris ilus ja väga maitsev :) (kuna sööma hakkasime kooki õhtusel koosistumisel, on pilt ka pime ja õhtune. ja tõesti, teisel päeval oli see veelgi parem ;) (sain killukese koogist endale hommikukohvi kõrvale jätta)

http://koogel-moogel.blogspot.com

Berit
Abikokk
2008-07-12 21:14:25
Võtsin viimaks julguse kokku ja tegin ka oma esimese pavlova! Tehtud sai siis Nigella Lawsoni moodi aga miskipärast vajus ta mul pärast ahjus jahtumist tsipa kokku :/ Suurem asi fotograaf ma ka nüüd pole ja kook ise sai ka pruunikas aga maitse on see-eest taevalik! ;)
Marju
Abikokk
2008-07-28 23:12:19
Otsisin vist umbes pool tundi, kus oli see jutt, kui üks kasutaja küsis (vabandan! tõesti ei suuda meenutada, kes), et kas võiks pavlovast äädika või tärklise ära jätta. Ja mina ei teinud küll Pavlovat täna, vait Eton messi, aga besee tegin Jamie Oliver retsepti järgi, nii et see sisaldas ei muud kui 6 muna ja 200 ml suhkrut. Minu arust jäi perfektne besee (kusjuures laps veel avas ahjuukse umbes 5ndal küpsemisminutil ja ma olin täitsa paanikas juba, et kõik on untsus ning tagatipuks lugesin uuesti Nigella retsepti ja mulle meenus, et jah, et muid asju pidi ju ka panema ja ..oeh... ikka muretsesin kõvasti). (Mann vist tegi ka Oliveri retsepti järgi? kah ainult muna ja suhkur?)
Edith
Abikokk
2008-08-06 09:40:39
peab proovima ka. meil läheb kohvikus muidu munavalge koguaeg minemaviskamisele :( tõeline ketserlus muidugi aga 4-8munavalgega iga päev midagi välja mõelda pole liiga lihtne.

Kuidas teha ... ja miks? Sest ma saan

Mann
Abikokk
2008-08-24 10:07:27
Marju, korra olen Jamie järgi teinud küll. A enamuse ajast nn. Nigella varianti teen. Nii ka eile. peale läks põldmarja toormoos segatud mascarpone ja philadelphia juustuga, röstitud mandlid kõikse peale.
<< 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 >>